Nedjelja, 19.11.2017

Prijave za" EESTech Challenge"

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla), organizuje lokalnu rundu za evropsko takmičenje „EESTech Challenge“ na temu nadzirnog mašinskog učenja u kojem učestvuje 13 Fakulteta elektrotehnike iz cijele Evrope.

Učesnici se prijavljuju u grupama od po 3 takmičara i pokazuju svoje vještine u savladavanju projektnog zadatka, a samo takmičenje je koncipirano kao 24h hackaton. Radove će ocijeniti stručni tročlani žiri sa Fakulteta elektrotehnike. Najbolji tim čeka velika nagrada, a to je finalno takmičenje u Cirihu, Švicarska, gdje će imati priliku da upoznaju takmičare i studente iz cijele Evrope, nauče mnogo toga novog i naravno uživaju u ljepotama Ciriha.

Pored takmičenja koje se održava 30.03.2017 (četvrtak) u 11h, studenti imaju priliku da prisustvuju i edukacijama koje su bogate kako teoretskim tako i praktičnim radom.

Prva edukacija je održana 13.03.2017 i držala ju je vanr.prof.Dr.Lejla Banjanović-Mehmedović sa Fakulteta elektrotehnike, čije je znanje i iskustvo u ovoj oblasti zaista zavidno. Druga edukacija se održala 20.03.2017 u 16h u prostorijama Gimnazije                „Meša Selimović“ i ponovno su učesnici imali priliku da slušaju sjajna predavanja profesorice Lejle Banjanović-Mehmedović. Treća edukacija, koja je praktičnog karaktera se održava 21.03.2017 u 16h također u prostorijama Gimnazije „Meša Selimović“ i vodit će ju mr.sc. Ivan Bosankić, asistent sa Fakulteta elektrotehnike.

Ceremonija otvaranja takmičenja je 30.03.2017 u 10h u prostorijama Gimnazije „Meša Selimović“ (Multimedijalna sala).

Prijave za samo takmičenje su također otvorene i pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem https://eestechchallenge.eestec.net/#/,

za više informacija posjetite Facebook stranicu takmičenja :

https://www.facebook.com/eestechchallengetuzla/?ref=aymt_homepage_panel

Generalni sponzor takmičenja je Closenger d.o.o. Gradačac, srebrni sponzor takmičenja je Pixel Interactive d.o.o. Tuzla.

Za sve potrebne informacije kontaktirajte:

Amila Dervišević

EESTEC LC Tuzla PR team

061/859-267

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti Prijave za" EESTech Challenge"