Nedjelja, 19.11.2017

ODRŽANE PROTESTNE TRIBINE 11:55h

Poštovane kolegice i kolege, jučer, 13.3.2017. god u 11:55h održane su protestne tribine, s obustavom nastave na lokacijama: Kampus Univerziteta u Tuzli, kao i na: Filozofskom fakultetu, Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, FET-u, ERF-u, Medicinskom fakultetu, Tehnološkom fakultetu, Farmaceutskom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Mašinskom fakultetu, PMF-u i RGGF-u.

Predsjednici Udruženja studenata pomenutih fakulteta su u 11:55 pročitali zahtjeve koji su upućeni prema Rektoru UNTZ, kao i prema Premijeru TK-a, ispred USUT-a, te ono što predstavlja najveću pobjedu jeste da su studenti, osim izražene podrške zahtjevima zadržali svoje dostojanstvo, te uprkos brojnom okupljanju po amfiteatru i holovima fakulteta, nije bilo nikakvog incidenta, niti nedoličnog ponašanja, što je za svaku pohvalu.

Ovako je to izgledalo u Kampusu Univerziteta u Tuzli, za čije okupljanje je bila zadužena kolegica Amila Omersoftić

Pravu studentsku bunu napravio je duo kolega, Nirman Moranjkić (PMF) i Mirza Mešanović(Mašinski fakultet), koji su doslovno napravili "bunker i živi zid" od ulaza fakulteta skoro do samog dekanata, te zajednički studentima ovih fakulteta iznijeli navedene zahtjeve.

 

Na Tehnološkom fakultetu, sjajan posao i organizaciju je pokazala kolegica Mirha Krivić, koja je također, bila zadužena za iznošenje zahtjeva.

Ekonomski fakultet je bio sjecište studenata Ekonomije i naših studenata sa Farmaceutskog fakulteta, te je isti bio organizovan u amfiteatru Ekonomskog fakulteta, koji je predvodio kolega Ammar Mešić, zajedno sa Tarikom Jahićem.

I predstavnici studenata Medicinskog fakulteta, zajedno sa kolegama sa ERF-a, su nam također iskazali podršku u daljim koracima ka realizaciji i ostvarivanju navedenih zahtjeva, odgovorne osobe koje su upoznale studente sa zahtjevima su kolegice Azra Sujoldžić i Amila Rekić, kao i kolega "domaćin" amfiteatra na Medicinskom fakultetu, Sejfo Begić.

Kolege studenti na FET-u su također istakli podršku u daljem radu ka realizaciji navedenih zahtjeva, te poboljšanju studentskog standarda na Univerzitetu u Tuzli, kao i kolege sa RGGF-a, predvođeni kolegom Norisom Sakićem, koji je napravio "pravi bum" u holu fakulteta, gdje su iznešeni zahtjevi koji su podržani od svih studenata.

Filozofski fakultet je bio poprište medijske kampanje, koja se vodi "ZA, PROTIV, SUZDRŽAN" Univerzitet u Tuzli, jer se u međuvremenu pripremalo održavanja press konferencije od strane Menadžmenta Univerziteta u periodu same protestne tribine, gdje je kolegica Naida Ljuma pročitala zahtjeve, u amfiteatru A1 Filozofskog fakulteta čiji studenti su podržali rad i dalje nastupe Unije studenata, ka ostvarenju boljih uslova samog studiranja svih studenata Univerziteta u Tuzli.

Želimo se zahvaliti svim studentima Univerziteta u Tuzli koji su izdvojili svoje vrijeme, te ispunili do posljednjeg mjesta prostore predviđene za održavanje tribina, kao i za podršku zahtjevima USUT-a, kao i radu USUT-a. HVALA VAM NA UKAZANOM POVJERENJU, I ZAJEDNIŠTVU KOJE STE POKAZALI. SAMO ZAJEDNIČKI MOŽEMO USPJETI PROMIJENITI NAŠ STUDENTSKI STANDARD NA BOLJE I NA TOME ĆEMO NASTAVATI RADITI.

Na Pravnom fakultetu nije održana protestna tribina, te obzirom na demant ASPF-a želimo poručiti u ime Unije studenata da poštujemo mišljenje kolega studenata koji dolaze sa Pravnog fakulteta.

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti ODRŽANE PROTESTNE TRIBINE 11:55h