Nedjelja, 19.11.2017

OSVAJAČI UNTZ LIGA

 

U utorak, 17.1.2017. godine, pred punim tribinama Univerzitetske dvorane Univerziteta u Tuzli, odigrane su finalne utakmice UNTZ liga (finale UNTZ BASKETBALL LEAGUE, finale UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE te finale UNTZ FUTSAL LEAGUE) te su nam poznati osvajači ovogodišnjih navedenih liga.

 UNTZ BASKETBALL LEAGUE

IMG_8680.jpgIMG_8687.jpg

U finalnoj utakmici UNTZ BASKETBALL LEAGUE između ekipa RGGF i FET, gledali smo moćan i siguran FET, te "dva različita RGGF-a" u toku ove utakmice. Mnogobrojna publika na tribinama Univerzitetske dvorane je uživala u sjajnim potezima, naših kolega, kao i u borbenoj i bespoštednoj igri na samom terenu, gdje su kolege sa FET-a na kraju odnijeli puni plijen, te osvojili trofej ovogodišnje UNTZ BASKETBALL LEAGUE. 
U dinamičnoj, fer i korektnoj igri kolege s FET-a su nam prikazale bolju košarku, te sigurnom igrom nadmudrili kolege studente sa RGGF-a, koji su razočarani napustili teren Univerzitetske dvorane. U jednom periodu igre kolege sa FET-a su imale i 20 poena razlike, no međutim, konačan rezultat ove utakmice je glasio 65:54 u korist ekipe FET.

Za najboljeg pojedinca UNTZ BASKETBALL LEAGUE izabran je kolega Adi Jusufović iz ekipe FET-a.

IMG_9131.jpg
Pobjednici UNTZ BASKETBALL LEAGUE, košarkaši FET-a, pored pehara i majica osvojili su prvu nagradu tj. putovanje na studentsku regatu na Neretvu.

UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE

IMG_8739.jpg

 

U finalnoj utakmici UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE sastale su se ekipe Farmaceutskog fakulteta i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport. Kao što se i očekivalo od starta UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE dvije ekipe koje su prikazale najviše od igre, očekivano su se našle u samom finalu, te su i u istom bile dostojan protivnik jedno drugom. Gledali smo zanimljiv meč koji je odlučio kolega "Tesla" sa FTOS-a uz uzastopna tri poena na koje odbojkašice i odbojkaši ekipe Farmaceutskog fakulteta nisu imali adekvatan odgovor. Između ostalog gledatelji na tribinima osim zanimljivog i do zadnjih poena neizvjesnog meča, mogli su također uživati u raznovrsnim potezima kolegica odbojkašica, koje je publika u Univerzitetskoj dovrani redovno nagrađivala aplauzom. Konačan rezultat glasio je 2:1 u setovima u korist ekipe FTOS-a (20:25, 25:17, 15:13). U ekipi Farmaceutskog fakulteta sjajan meč odigrala je kolegica Belma Ibrahimović, ali jednostavno nije mogla sama, dok s druge strane neumoljiv je bio već prozvani kolega Tesla, koji je ujedno i ponio titulu najboljeg igrača ovogodišnje UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE.

IMG_9115.jpg

 

Osvajači UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE, odbojkaši FTOS-a, pored pehara i majica osvojili su prvu nagradu tj. putovanje na studentsku regatu na Neretvu.

UNTZ FUTSAL LEAGUE

IMG_9098.jpg

U finalnoj utakmici UNTZ FUTSAL LEAGUE sastali su se i prošlogodišnji učesnici iste, odnosno ekipa studenata s FET-a i ekipa studenata s RGGF-a. Biti ćemo slobodni da kažemo da je ovo najbolje i najatraktivnije finale odigrano u zadnjih par godina, od kako smo i organizatori ove lige, te koirstimo priliku da se zahvalimo objema ekipama na izuzetnoj pruženoj igri i zanimljivom toku utakmice, koji je publiku na tribinama držao u samom transu do zadnjih minuta odigravanja kraja utakmice. Što se tiče same igre, svjedočili smo sjajnom startu ekipe RGGF-a, nakon kojeg su mnogi pomislili da će ekipa FET-a biti "potopljena" i da će sve biti jasno početkom drugog poluvremena, tad na scenu stupaju "brazilci s FET-a", koji se na sebi svojstven način, pod velikim "come back-om" vraćaju, te bacaju publiku na tribinama u delirij, kada stižu rezultat na 3:3, te imaju 100% šansu da pređu u vodstvo, u čemu ih je spriječio fantastičnom odbranom golman ekipe RGGF-a. U daljem toku utakmice, koja je bila praćena užarenim i konstantnim navijanjem navijačkih skupina i jedne i druge ekipe na tribinama Univerzitetske dvorane, gledali smo sjajan meč, pun dinamike i borbe, te presudni gol koji je postigao kolega Aid Kadirić za rezultat 4:3 u korist ekipe RGGF-a. "Rudari" su još jednom pokazali svoje jedinstvo i solidarnost, te na tribinama UNTZ dvorane iskazali svoj ponos i prkos u konstantnom navijanju za boje dresa svoje ekipe. U nastavku više sreće su imale kolege sa RGGF-a te su na kraju konačnim rezultatom 6:3 pobijedili ekipu FET-a te osvojili trofej pobjednika osvajača ovogodišnje UNTZ FUTSAL LEAGUE. 

Za najboljeg pojedinca UNTZ FUTSAL LEAGUE izabran je kolega Aid Kadirić iz ekipe RGGF-a.

IMG_9147.jpg
Pobjednici UNTZ FUTSAL LEAGUE, fudbaleri RGGF-a, pored pehara i majica osvojili su prvu nagradu tj. putovanje na studentsku regatu na Neretvu.

Dan ranije, u ponedjeljak 16.1.2017.god. odigrane su utakmice za treća mjesta UNTZ liga te su postignuti sljedeći rezultati:

UNTZ BASKETBALL LEAGUE:

MAŠINSKI FAKULTET - TEHNOLOŠKI FAKULTET *  (33:43)

IMG_9119.jpg

 

UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE:

EKONOMSKI FAKULTET - MAŠINSKI FAKULTET *  (1:2)

IMG_9107.jpg

 

UNTZ FUTSAL LEAGUE:

FTOS - PMF (7:10) *

IMG_9133.jpg

NAPOMENA: Ovogodišnje finalne susrete pratilo je preko 350 kolegica i kolega studenata, koji su naročito interesovanje pokazali za finalni susret UNTZ FUTSAL LEAGUE koji, iako je malo kasnio sa odigravanjem privukao je veliki broj gledatelja, kolegica i kolega. Kao što smo i obećali, ORGANIZACIONI ODBOR UNTZ LIGA je donio odluku o dva najbolja transparenta, koja su se našla na tribinama Univerzitetske dvorane, te su osvojili sljedeću nagradu:

TRANSPARENT "GO FET" - studenti s FET-a predvođeni kolegom Mekićem osvojili jedno mjesto za studentsku regatu Neretva.

TRANSPARENT "RGGF OSVAJA - MA HAJTE MOLIM VAS"  - Dženan Lisičić - osvojio duksericu UNTZ.

Hvala svim aktivnim učesnicima ovogodišnjih UNTZ liga, kao i kolegicama i kolegama koji su dolazili da navijaju za svoje matične fakultete, koji su davali dodatnu čar UNTZ ligama. Zahvaljujemo se i na pozitivnim kritikama koje smo primili, da je ovo do sada bilo najbolje organizovano, kako finale, tako i kompletne lige, te se iskreno nadamo da ćemo naredne godine biti bolji, te opet opravdati Vaša očekivanja. 
Sigurni smo da ćemo se vidjeti i na nekim narednim sportskim i kulturnim manifestacijama, koje će biti organizovani za studente Univerziteta u Tuzli, ali i na međuuniverzitetskim, a s pobjednicima se vidimo svakako na studentskoj regati na Neretvi. 

IMG_8691.jpg

 

VIŠE FOTOGRAFIJA MOŽETE PRONAĆI OVDJE

Lijep pozdrav do narednih Univerzitetskih liga za studente.

ORGANIZACIONI ODBOR UNTZ LIGA

 

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti OSVAJAČI UNTZ LIGA