Nedjelja, 19.11.2017

Univerzitet u Tuzli: Razvoj retoričkog mišljenja kod studenata

prof1-696x463.jpg

Danas je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli održana XII sesija na temu Etičko-estetskih i logičkih dijaloga u organizaciji studenata odsjeka za Filozofiju i sociologiju (Asocijacija studenata Filozofskog fakulteta) pod mentorstvom prof.dr. Šefketa Krcića.

 Debatom i prezentacijama studentima je pružena prilika za razvoj retorke i slobodnog mišljenja. Prema riječima prof. Krcića: “Studentima treba dati priliku da formiraju svoj pogled na svijet, da kritički razmišljaju i ispoljavaju to još na Univerzitetu”.

Današnja Besjeda posvećena je rođenju Aristotela i petoj godišnjici smrti prof. Rasima Muminovića, istaknutog bosanskohercegovačkog filozofa.

Kako nam reče predsjednica Asocijacije studenata Filozofskog fakulteta, Naida Ljuma njihov cilj je razvijanje govornih vještina, razbijanje treme, ali i pružanje prilike da se stekne i izgradi retoričko mišljenje kod studenata.

Prevashodno je važno naglasiti da je retoričko mišljenje na UNTZ-u na veoma niskom nivou i ova manifestacija svakako dobija na svom značaju, zbog potenciranja da studenti razmišljaju, a ne “bubaju”.

Edina Delić je studentica treće godine FF, drago joj je što ima priliku da učestvuje na ovakvom Simpoziju. Njena želja je uska specijalizacija iz oblasti Etike u Filozofiji, ona je danas jedna od učesnica Simpozija i svoje naučno i stručno iskustvo započet će baš na ovom mjestu.

Prisutnima su se obratili i šef katedre za filozofiju i sociologiju prof.dr. Adib Đozić, te dekan prof.dr. Mirsad Kunić. Umjesto stručnog izlaganja prof. Đozić je svoje vrjeme iskoristio da uputi apel nadleznima, da se sačuva kreibilitet Univerziteta u Tuzli u najezdi privatnih univerziteta.

 

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti Univerzitet u Tuzli: Razvoj retoričkog mišljenja kod studenata