Utorak, 12.12.2017

FINALE UNTZ LIGA 2017

 

16111863_10211488730951866_35775025_n.jpg

U utorak 17.01.2017. godine u Univerzitetskoj dvorani Univerziteta u Tuzli odigrat će se finalne utakmice UNTZ liga, kako slijedi:

16:00h  UNTZ BASKETBALL LEAGUE

RGGF - FET

U finalnoj u takmici UNTZ BASKETBALL LEAGUE sastaju se ekipe koje su najviše pokazale i u grupnoj fazi, a u samom polufinalu potvrdile da se radi o ozbiljnim i kvalitetnim timovima, a radi se o ekipama RGGF-a i FET-a. U ovom dvoboju sve su kalkulacije u igri, ono što sigurno očekuje publiku, to je dobra košarka, a igrače očekuje užarena i vatrena atmosfera s tribina UNTZ dvorane, jer prema najnovijim informacijama kolegica Omersoftić uz odobrenje kolege Sakića, predvodi armiju navijača (spremaju se šljemovi, zastave, odijela, te ostala RGGF oprema), dok s druge strane kolega Mekić, prema nezvaničnim informacijama, za strategiju navijačke skupine "Fetovaca" zadužio je kolegicu "električarku" Menisu. Osim borbe na tribinama, na terenu se očekuje bezpoštedna i agresivna igra obje ekipe, što sudijskom paru predstavlja "izazov" u karijeri.

 

17:00h UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE

Farmaceutski fakultet - FTOS

U finalnoj utakmici UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE sastaju se ekipe Farmaceutskog fakulteta i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport. U grupnoj fazi ove dvije ekipe pokazale su vrhunsku odbojku, što je publika sa tribina znala nagraditi, a osim dobre odbojke nismo bili uskraćeni ni za "kvalitetan izgled" i dizajn naših kolegica u sportskoj opremi. U ovom dvoboju očekujemo pravu, ratobornu predstavu na terenu, a ishod ovog dvoboja nismo spremni tumačiti, jer pojedine ekipe su imale određenih zdravstvenih problema, te trenutno nemamo uvid u njihov zdravstveni bilten, npr. kolegici "Rospi" iz ekipe Farmaceutskog fakulteta nakon visinskih priprema na Budoželju nije odgovarao povratak na područje TK, te prvom prilikom, što opet nezvanično saznajemo, morala je posjetiti i Hitnu službu, nažalost. Dok s druge strane ekipa FTOS-a spisak za finalnu utakmicu drži u karantinu, te nezadovoljni drugim mjestom u grupnoj fazi svim silama, koristeći kolegicu "amazonku" Zerinu i "opasnu" kolegicu Azemu, jurišaju ka osvajanju dugo očekivane titule najboljeg na UNTZ.

 

18:00h UNTZ FUTSAL LEAGUE

FET - RGGF

Repriza se ponavlja, a nije "Viza za budućnost". Dečki, prošlogodišnji finalisti UNTZ FUTSAL LEAGUE koji su stigli do Brazila, ovaj put dobili su šansu za revanš, protiv ekipe koja im je do sada skidala skalp kad im je bilo najdraže. Svima već jasno i poznato, dvoboj dvije ekipe sa najjačim i najbrojnijim navijačima, sa taktički i fizički potkovanim stratezima, kolegama Mekićem i Sakićem. Upravu ste, "Rudari" su ponovo u finalu i love novi tron, s druge strane polovine terena očekuju ih "Samba-samba dečki" kolege "Električari", odnosno ekipa FET-a. U prošlogodišnjem finalu između ove dvije ekipe svjedočili smo brojnim dobrim i unikatnim potezima, mnoštvu golova, kao i tempiranoj i vatrenoj atmosferi navijačkih skupina ove dvije ekipe. Ekipa RGGF-a u finalnu utakmicu ulazi pojačana dečkom iz dijaspore, kolegom Fadilom Muflizovićem, "poznatim golgeterom Kakanjskog porijekla", čija pomoć i "Inzaghi stil" za gol bi mogli biti od presudnog značaja za krajnji ishod u ovoj utakmici. "Električari" vođeni "mušketirskim" stilom i taktikom "svi za jednog, jedan za sve" nadaju se rušenju tradicije i osvajanju tolikog željenog trofeja - pobjednika UNTZ FUTSAL LEAGUE. "Rudarski manolo" je spreman za okršaj, te u Studentskom domu Paviljona 1, ozbiljno sprema studentsku brigadu RGGF-a, koja bi u sjenu trebala baciti navijače "Električara", dečko iz sjene - vođa navijača, "Tajnoviti Fuke".

 

NAPOMENA: Pozivamo sve kolegice i kolege, navijačice i navijače, da svojim prisustvom uveličaju završnicu sportskih Univerzitetskih takmičenja, odnosno UNTZ liga, koje su nakon više mjesečnog trajanja stigle do samog kraja. Finalne utakmice UNTZ liga propratit će i "DJ Smješko", koji će se pobrinuti za adrenalinsku atmosferu svih prisutnih, kako igrača tako i publike na tribinama UNTZ dvorane. Za pobjednike osim pehara i prigodnih poklona, obezbjeđena je najvrijednija nagrada, koja se odnosi na studentsku regatu na Neretvi, odnosno za sve pobjednike u sva tri sporta obezbijeđen je besplatan prevoz, smještaj, hrana kao i usluge raftinga na rijeci Neretvi.

Njima će se pridružiti i dvoje kolegica/kolega iz publike, i to oni koji budu imali najbolji navijački transparent, kao prvu nagradu, a drugi najbolji navijački transparent - nagrada UNTZ duks.

VIDIMO SE NA FINALNIM UTAKMICAMA UNTZ LIGA, U UTORAK 17.01.2017. GODINE.

SIGURNO ĆETE UŽIVATI.

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti FINALE UNTZ LIGA 2017