Nedjelja, 19.11.2017

ODIGRAVANJE UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO UNTZ LIGA

trece.png

U ponedjeljak 16.01.2017. godine u Univerzitetskoj dvorani Uiverziteta u Tuzli odigrat će se utakmice za treće mjesto u UNTZ ligama, kako slijedi:

16:00h  UNTZ BASKETBALL LEAGUE

Tehnološki fakultet - Mašinski fakultet

U utakmici za treće mjesto u UNTZ BASKETBALL LEAGUE sastaju se ekipe "inženjera", odnosno "Tehnologa" i "Mašinaca". Ekipe koje su u polufinalu pokazale puno više nego što smo i očekivali i bile na pragu samog finala od kojeg su ih spriječile posljednje minute polufinalnih utakmica. I u ovom dvoboju očekuje nas kvalitetna košarka, iako ekipa Mašinskog fakulteta ulazi kao blagi favorit, kolege sa Tehnologije su nam u polufinalu pokazali da mogu dobiti sve ekipe ukoliko ih posluži i mala doza sreće.

 

16:45h UNTZ VOLEYBALL LEAGUE

Mašinski fakultet - Ekonomski fakultet

U utakmici za treće mjesto u UNTZ Voleyball LEAGUE sastaju se ekipe Mašinskog fakulteta i Ekonomskog fakulteta. Od ovog dvoboja publika očekuje mnoštvo dobrih poteza, kao i sjajan performans "amazonke" koja je u polufinalnoj utakmici držala borbu do zadnjih poena, ali nažalost u zadnjim minutama ih je izdala koncentracija, te su kažnjeni od ekipe FTOS-a, te sigurno u utakmicu za treće mjesto ulaze sa ciljem osvajanja, kao i da obraduju svoje navijače, posebno kolegu Boška. "Računovođe" u ovaj dvoboj ulaze kao autsajder, te nakon poraza u polufinalu od ekipe "farmaceuta" također se nastoje iskupiti svojim vjernim navijačima i najavljuju borbu do posljednjeg poena u ovom meču.

 

17:30h UNTZ FUTSAL LEAGUE

FTOS - PMF

U utakmici za treće mjesto u UNTZ FUTSAL LEAGUE sastaju se ekipe FTOS-a i PMF-a. Nažalost publika u Univerzitetskoj dvorani UNTZ-a gledala je jedan "izgubljen" PMF na terenu u polufinalnom meču, gdje su ih "električari" bukvalno pomeli rezultatom 9:1, te nisu dozvolili kolegama sa PMF-a da naprave ozbiljniju šansu za gol. Ekipa FTOS-a nam je u polufinalnoj utakmici protiv njihovog protivnika ekipe RGGF-a ponudila sjajan meč u kojem jepublika uživala, te u više navrata nagradila aplauzom sjajne poteze, te vrhunske golove koje su postizali igrači obje ekipe. U ovom dvoboju prednost favorita prepuštamo ekipi FTOS-a koja je u grupnoj fazi "razbila i uništila" ekipu PMF-a, međutim kolege sa PMF-a su pokazale da su najjači kad se podcijene, te mislimo da i u ovu utakmicu ulaze sa oprezom i željom da osvoje treće mjesto.

Koristimo priliku da pozovemo sve zainteresirane kolegice i kolege da navijaju i podrže svoje fakultete, u utakmicama za treće mjesto, te se nadamo da će u dvorani i ovoga puta biti prava studentska atmosfera kao i do sada.

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti ODIGRAVANJE UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO UNTZ LIGA