Nedjelja, 19.11.2017

POZNATI FINALISTI UNTZ BASKETBALL LEAGUE

 

Image result for basketball wallpapers

 

U ponedjeljak, 09.01.2017. god. u Univerzitetskoj dvorani Univerziteta u Tuzli, odigrane su polufinalne utakmice UNTZ BASKETBALL LEAGUE.

Rezultati polufinalnih utakmica:

RGGF - Tehnološki fakultet  37:32 (11:16)

U prvoj utakmici polufinala UNTZ BASKETBALL LEAGUE sastale su se ekipe Rudarsko geološko građevinskog fakulteta i Tehnološkog fakulteta. U prvom poluvremenu smo vidjeli veoma čvrstu odbranu i jedne i druge ekipe, te malo postignutih koševa. Ekipa Tehnološkog fakulteta je na poluvrijeme otišla sa prednošću od 5 poena razlike. U drugo poluvrijeme, "Rudari" ulaze mnogo organizovanije, te smanjuju prednost, da bi istu na kraju okrenuli u svoju korist. Gledali smo neizvjesnu utakmicu, skoro do samog kraja a rezultat na kraju utakmice je glasio 37:32 za ekipu RGGF-a

FET - Mašinski fakultet  42:39 (20:16) (34:34)

U drugoj utakmici polufinala UNTZ BASKETBALL LEAGUE sastale su se ekipe Fakulteta Elektrotehnike i Mašinskog fakulteta. Okršaj dvije ravnopravne ekipe, u svakom smislu te riječi. Nakon prvog poluvremena, ekipa FET-a odlazi sa samo 4 poena razlike, te nam je to nagovijestilo da ćemo gledati neizvjesnu završnicu. U drugo poluvrijeme ekipa Mašinstva sustiže zaostatak, te se do kraja igralo koš za koš. Na samom kraju utakmice, pri rezultatu 34:32 u korist Mašinskog fakulteta. Sekundu i 20 stotinjki prije samog kraja, ekipa FET-a postiže 2 poena, te dobija dodatno slobodno bacanje, jer je igrač FET-a fauliran. Nažalost, za ekipu FET-a, isti nije pogodio, te se otišlo u produžetke. Na kraju, više sportske sreće je imala ekipa FET-a koja je i osigurala plasman u finale ovogodišnje UNTZ BASKETBALL LEAGUE rezultatom 42:39.

FINALE UNTZ BASKETBALL LEAGUE (17.01.2017.god.) :      

RGGF    -     FET  

 

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO UNTZ BASKETBALL LEAGUE (16.01.2017.god.):

Tehnološki fakultet     -    Mašinski fakultet

 

Tačan termin odigravanja finalne utakmice, kao i utakmice za treće mjesto, biti će naknadno objavljen.

 

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti POZNATI FINALISTI UNTZ BASKETBALL LEAGUE