Nedjelja, 19.11.2017

ODIGRANE DRUGE UTAKMICE 1/4 FINALA UNTZ FUTSAL LEGAUE, POZNATI POLUFINALISTI

U Univerzitetskoj dvorani Univerziteta u Tuzli, u utorak, 27.12.2016.godine odigrane su druge četvrtfinalne utakmice UNTZ FUTSAL LEAGUE, gdje su neke ekipe samo potvrdile rezultat iz prvih utakmica, neki su u zadnjim sekundama osigurali plasman u polufinale, dok su neki izgubili prednost iz prve utakmice, te tako izgubili i polufinale UNTZ FUTSAL LEAGUE.

Rezultati drugih utakmica četvrtfinala UNTZ FUTSAL LEAGUE:

RGGF* - MAŠINSKI FAKULTET 2:3 (3:1) - UKUPAN REZULTAT 5:4

U derbi utakmici revanša četvrtfinala UNTZ FUTSAL LEAGUE sastali su se ekipe RGGF i Mašinski fakultet. Ekipa RGGF-a nakon prve odigrane četvrtfinalne utakmice, ostvarila je solidnu prednost od dva gola razlike, te je u revanš ušla puno opuštenije, što ih je zamalo koštalo prolaska u polufinale. S druge strane "Mašinci" su u ovoj utakmici u potpunosti nadigrali ekipu RGGF-a te sigurno bili bolji protivnik na terenu, ali u pojedinim trenutcima, nedostajala im je i doza sreće. Finiš susreta publici na tribinama nagovještavao je izvođenje penala, međutim 12 sekundi prije kraja utakmice kod rezultata 3:1 za Mašinski fakultet, "Rudari" postižu pogodak, smanjuju rezultat na 3:2, što ih u konačnici, ukupnim rezultatom od 5:4 vodi dalje, odnosno u polufinale.

STUD. DOMOVI UNTZ (STUDENJAK) - PMF* 1:6 (5:3) - UKUPAN REZULTAT 6:9

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici sastali su se ekipe Studetnski domovi UNTZ i PMF, u kojoj smo vidjeli potpuni debakl ekipe Stud. domova UNTZ, te na drugoj strani ozbiljnost i upornost ekipe PMF-a, koja je u ovoj utakmici napunila do  vrha mrežu ekipe Studentskih domova UNTZ, iako im je nedostajao najbolji igrač ekipe, kolega Zulić.
Ekipa PMF-a u ovoj utakmici je očitala pravu lekciju ekipi Studentskih domova, kojoj nije dozvolila u omjeru jednakih snaga na terenu da postigne pogodak. Povratak na teren kolege Mehića značilo je zatvaranje svih odbrambenih puteva kojima nisu dozvolili da protivnička ekipa napravi ozbiljniju šansu, niti da ugrozi njihov gol. Izostanak nekih igrača u ekipi Studentskih domova UNTZ ovu ekipu koštao je plasmana u polufinale, te ekipi PMF-a čestiatmo prolaz u isto te im želimo sreću u nastavku takmičenja. Ukupan rezultat ovih utakmica glasio je 6:9 u korist ekipe PMF-a.

FET*   -   FONDACIJA PROLJEĆE 3:2 (8:7) - UKUPAN REZULTAT 11:9

Ove dvije ekipe odigrale su kvalitetnu i dinamičnu utakmicu, gdje su u pojedinim momentima "dizali" publiku na noge, te bivali nagrađivani gromoglasnim aplauzima. Ekipa FET-a plasman u polufinale, može zahvaliti, iskustvu igranja bitnih utakmica, dok se kod ekipe Fondacije proljeće osjetio nedostatak tog istog iskustva, jer su u posljednjim minutama imali rezultat u svoju korist, odnosno vratili su se u ravnopravnu bitku u polufinale. Ekipa Fondacije proljeće, ove godine, predstavljala je veliko iznenađenje UNTZ FUTSAL LEAGUE, i "tvrd orah" za sve ekipe s kojima su igrali, ali nažalost, dalje od četvrtfinala nisu mogli dalje. Ekipa FET-a polahko, ali sigurno ide ka zacrtanom cilju od starta lige, te ćemo ih gledati u polufinalu. Ukupan rezultat u ovde dvije utakmice, glasio je 11:9 u korist ekipe FET-a.

TEHNOLOŠKI FAKULTET    -   FTOS* 7:9 (4:6) - UKUPAN REZULTAT 11:15

U posljednjoj utakmcii četvrtfinala ekipa FTOS-a je ovjerila svoj plasman u polufinale ovogosišnje UNTZ FUTSAL LEAGUE, gdje su u obje utakmice savladali ekipu Tehnološkog fakulteta, rezultatima 6:4 i 9:7. I u ovoj utakmcii ekipa FTOS-a nam je pokazala da igraju onoliko koliko im je potrebno, da bi savladali protivnika, dok su nam "Tehnolozi" s druge strane, na momente podsjećali na ekipu koja je nekada "harala" UNTZ ligom, ali većim dijelom utakmice, bili su nadigrani od ekipe FTOS-a. Očito "kratka" klupa koštala ih je da ozbiljnije ugroze ekipu FTOS-a, te da se plasiraju u polufinale. Ukupan rezultat u ove dvije utakmice glasio je: 15:11 u korist FTOS-a.

Polufinalni susreti UNTZ FUTSAL LEAGUE će se odigrati, u utorak, 10.01.2017. god. o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti, jer je zbog praznika, utorak 03.01.2017. godine neradni dan, te koristimo ovu priliku da u ime ORGANIZACIONOG ODBORA svim aktivnim učesnicima UNTZ LIGA, ali i gledaocima koji dolaze, čestitamo novogodišnje praznike.

NAPOMENA: Anonimna (nepotpisana) žalba koja je stigla u vezi prigovora za utakmicu Tehnološki fakultet - FTOS-a odbija se kao neosnovana.

ORGANIZACIONI ODBOR UNTZ LIGA

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti ODIGRANE DRUGE UTAKMICE 1/4 FINALA UNTZ FUTSAL LEGAUE, POZNATI POLUFINALISTI