Nedjelja, 19.11.2017

Otvoren poziv za slanje sažetaka u okviru Tuzla Brain Week 2017

U Tuzli se, kao i u ostatku svijeta, od perioda između 13.03 -19.03. obilježava sedmica mozga, kroz aktivnosti projekta „Tuzla Brain Week“ 2017. koji se implementira tradicionalno četvrtu godinu zaredom.

Tuzla Brain Week  (TBW)  je dugogodišnji projekt Udruženja studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli „MEDICUS“, koji se implementira u saradnji sa Medicinskim fakultetom Tuzla.

                      
Glavni cilj projekta jeste približavanje tematike neuroznanosti, na posebno koncipiran način za svaku popluacionu skupinu, s ciljem unapređenja znanja te kreiranje kvalitetnije i osvještenije zajednice kada je u pitanju ova oblast. Kao i svake godine tema projekta se mjenja, tako da je generalna tema TBW 2017. : „Mozak i genetika.

Jedna od mnogih novina, koje prate implementaciju Tuzla Brain Week-a 2017. jeste i stvaranje dodatnog prostora za promociju studentskog angažmana i zalaganja, putem prezentacije naučnih i naučno-istražiavčki radova.


Svi zainteresovani studenti Univerziteta u Tuzli imaju priliku uzeti aktivno učešće u implementaciji TBW slanjem sažetka svojih radova, koji su u skladu sa temom TBW 2017. Krajnji rok za slanje sažetaka je 25.02.2017., na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Sažetak treba da sadrži maksimalno 300 riječi.
U pisanju jednog rada mogu učestvovati najviše dva studenta. Rad treba da se odnosi na generalnu temu Tuzla Brain Week-a. Konkurs je otvoren samo za studente Univerziteta u Tuzli, a naravno za najbolje su osigurane i nagrade.

Očekujemo i Vaš rad!

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti Otvoren poziv za slanje sažetaka u okviru Tuzla Brain Week 2017