Nedjelja, 19.11.2017

UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE INFO

Image result for VOLLEYBALL

U utorak, 27.12.2016. god. u Univerzitetskoj dvorani Univerziteta u Tuzli, odigrane su polufinalne utakmice UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE,  kako slijedi:

FARMACEUTSKI FAKULTET - EKONOMSKI FAKULTET   2:0  (15:11, 15:05)

U prvoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipa Farmaceutskog fakulteta i ekipa Ekonomskog fakulteta. Ekipa Farmaceutskog fakulteta je opravdala ulogu favorita od starta lige, te se očekivano plasirala u finale, a u ovoj utakmici smo svjedočili kako "ljevoruka Belma" postaje "desnoruka", te šokantnu povredu kolegice "Rospe" iz ekipe Farmaceutskog fakulteta, kojoj želimo brzo ozdravljanje i povratak na teren (preporučujemo boravak na planini ubrzo...).

FTOS - MAŠINSKI FAKULTET 2:1 (15:11, 07:15, 15:12)

U drugoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipe FTOS-a i Mašinskog fakulteta, gdje smo vidjeli odličnu odbojku uz dosta dobrih poteza, te dinamičnu i nepredvidivu završnicu trećeg seta, u kojem su više koncentracije i doze sreće imali kolegice i kolege sa FTOS-a. U ovoj utakmici raspoložena "amazonka" s Mašinskog fakulteta nije mogla sama protiv ratoborne kolegice Zerine i vrlo raspoloženog kolege Tesle. Publika na tribinama Unvierzitetske dvorane je u ovoj utakmici zaista uživala, a ekipa FTOS-a nam je dala do znanja da nas u finalu očekuje pravi dvoboj i pravi derbi između njih i ekipe Farmaceutskog fakulteta.

Obje utakmice su se odigrale pod budnim okom neustrašivog Sakića, te njegove vjerne pratilje kolegice Lamkice koja iz kolo u kolo osim kikirikija, te raznih čokoladica, bude podmićena za rezultate pojedinih ekipa, ali nažalost to nezvanično saznajemo i nikako da je "uhvatimo na djelu". U tome nam nije pomogao ni angažman fotografa Miralema Dizdarevića, kao ni dežurni krivac za sve što se dešava u i oko UNTZ dvorane, gosp. Mujezinović :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

NAPOMENA: ZBOG NOVOGODIŠNJIH PRAZNIKA O ODIGRAVANJU FINALNIH UTAKMICA BLAGOVREMENO ĆEMO OBAVIJESTITI FINALISTE OVOGODIŠNJE UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE. OBJEMA EKIPAMA ŽELIMO MNOGO SREĆE U FINALU UZ FER I KOREKTNU IGRU TE PUNE TRIBINE UNIVERZITETSKE DVORANE.

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE INFO