Nedjelja, 24.09.2017

Saopštenje u vezi održane Skupštine Medicus-a

Image result for MEDICUS TUZLA

Nakon održane sjednice Skupštine Udruženja studenata Medicinskog fakulteta "Medicus", održane 28.11.2016.god., te u toku pripreme zapisnika za istu, uočeno je da Poslovnik o radu, prema kojem je izvršen izbor kandidata za pojedina tijela, odnosno organe "Medicus-a", nije u skladu sa članom 29. Statuta "Medicus-a", te smo za isti tražili mišljenje od Pravne službe Univerziteta, koji su nam između ostalog savjetovali:

Sugerisano nam je, da u Statutu Udruženja zbog novonastale situacije nije jasno definisan izbor za pojedine organe, (usklađivanja Statuta sa Statutom Univerziteta u Tuzli),  te je prije glasanja neophodno, da Skupština donese Odluku o načinu biranja za iste, da bi cijeli proces bio validan i legitiman. Međutim, zbog različitih mišljenja i tumačenja predlažemo da novoizabrani Predsjednik Udruženja i Predsjednik Skupštine Udruženja zajednički pronađu rješenje u skladu sa propisima i Statutima, kako Univerziteta u Tuzli, Unije studenata Univerziteta u Tuzli, tako i Statutom Udruženja, te da sazivanjem nove sjednice Skupštine Udruženja,  u roku od najdalje 20 dana od dana objave ovog obavještenja, koriguju, odnosno usaglase uočene tehničke nepravilnosti. O svim detaljima i tehničkim nedoumicama, delegati će biti obaviješteni na sjednici Skupštine Udruženja, te koristimo ovu priliku da zamolimo sve kolegice i kolege delegate da se odazovu i prisustvuju istoj.

Skupštini Udruženja fakulteta će prisustvovati članovi Upravnog odbora Unije studenata Univerziteta u Tuzli, te detaljnije pojasniti i obrazložiti sve nejasnoće.

UPRAVNI ODBOR UNIJE STUDENATA UNIVERZITA U TUZLI

• Adresa: Univerzitetska 8