Nedjelja, 19.11.2017

POLUFINALE UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE

Image result for volleyball

U utorak, 20.12.2016. god u Univerzitetskoj dvorani Unvierziteta u Tuzli kompletirana je grupna faza UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE, gdje su postignuti sljedeći rezultati:

 • FET    -     EKONOMIJA    0:2
 • PRAVNI FAKULTET    -   FTOS      0:2
 • MAŠINSKI FAKULTET   -   RGGF      2:0
 • ERF  -   FARMACEUTSKI FAKULTET    0:2

TABELA NAKON ODIGRANE GRUPNE FAZE UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE:

U utorak, 27.12.2016.godine u Univerzitetskoj dvorani Univerziteta u Tuzli odigrat će se polufinalne utkamice UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE u terminima kako slijedi:

 • 14:00h       FARMACEUTSKI FAKULTET   -    EKONOMSKI FAKULTET 

U prvoj polufinalnoj utakmici sastaju se prvoplasirana ekipa grupe, koja je "harala" čitavim tokom UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE, ekipa Farmacetuskog fakulteta, i ekipa Ekonomskog fakulteta, koja je završila na 4. mjestu grupe, koja je u zadnjem kolu pobjedom protiv FET-a, uz poraz RGGF-a uspjela da se plasira u play off. U ovu utakmicu "Apotekarke" ulaze kao apsolutni favoriti, koje su nam kroz dosadašnji dio lige pokazale da su se uigrale i da imaju strašan tim od kojih se posebno ističe ubojita trojka: "BEB (Belma - Elma - Belma)", te nas sigurno očekuje mnoštvo dobrih poteza, odlične "fizičke predispozicije", a očekujemo neumoljivi servis ljevoruke Belme, te poene koje prozilaze iz istog, čime protivničke igrače dovodi do ludila. Pored navedenog sigurno će i publika na tribinama uživati i u sjajnim blokadama i požrtvovanim uklizavanjima, što će na kraju najbolje znati prosuditi i nagraditi vjerni navijači i navijačice s tribina UNTZ dvorane. Ekipa Ekonomskog fakulteta u ovu utakmicu ulazi kao "autsajder" sa željom da "trio BEB" zaustavi u što većoj mjeri te omogući svojoj ekipi plasman u finale.

 • 15:00h       FTOS       -        MAŠINSKI FAKULTET

U drugoj polufinalnoj utakmici UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE sastaju se drugoplasirani FTOS, koji je za samo jedan set izgubio prvo mjesto u grupi, i ekipa Mašinskog fakulteta, koja je tokom čitavog takmičenja bila "za petama" vodećem dvojcu, te se na kraju domogla trećeg mjesta, koje vodi u play off ovogodišnje UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE. Ekipa FTOS-a je od starta lige, pa i od priprema za istu, "bacila sve karte za postolje", a pokazatelj toga je i najatraktivniji transfer, kojeg su napravili kolege sa FTOS-a, a isti dolazi sa Medicinskog fakulteta, pozvan u prelaznom roku, da ove godine brani boje FTOS-a, a radi se o kolegici Zerini Suljić, koja je dokazala svoj kvalitet u utakmicama grupne faze, te ukoliko bude "raspoložena", i ako adekvatno obavi svoj ritual prije utakmice, ekipa FTOS-a bi već "jednom nogom" mogla biti u finalu UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE. Ekipa Mašinskog fakulteta ulogu favorita prepušta ekipi FTOS-a te se kao "autsajder" nada pobjedi, vjerujući u sposobnosti visoke, tamnopute "amazonke", kolegice Zahirović koja se krije pod nadimkom "BEBA" :) , koja je također u prijelaznom roku zamijenila "boju fesa" te s Tehnološkog fakulteta dobila legitimne papire da može nastupati za ekipu Mašinskog fakulteta. Osim dvoboja navedene dvije kolegice, od kojih očekujemo najviše u ovom polufinalnom dvoboju, posebnu pažnju treba posvetiti i kolegici Azemi i kolegi Tesli sa FTOS-a, te kolegi Tariku sa Mašinskog fakulteta, koji će svojom atraktivnom igrom i borbom doprinijeti kvalitetu ove utakmice. 

Svim učesnicima polufinala UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE, želimo puno osvojenih setova, te da uz fer i korektnu igru pobijedi bolji.

Publiku molimo da slobodno ponesu dvoglede, povećala/lupe i ostala "zanimljiva sredstva za uveličavanje i približavanje" a sve u cilju njihove bezbjednosti i sigurnosti. :)

 

Kontakt

 • Adresa: Univerzitetska 8
  75000 Tuzla
  Bosna i Hercegovina
 • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti POLUFINALE UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE