Nedjelja, 19.11.2017

REZULTATI PRVIH UTAKMICA 1/4 FINALA UNTZ FUTSAL LEAGUE, REVANŠI ZA 7 DANA

Rezultat slika za futsal wallpaper

U utorak, 20.12.2016. god., odigrane su prve četvrtfinalne utakmice UNTZ FUTSAL LEAGUE, gdje smo vidjeli ukupno 37 golova, a postignuti su sljedeći rezultati:

FTOS  -   TEHNOLOŠKI FAKULTET       (6:4)

Prvu utakmicu četvrtfinala odigrale su ekipe FTOS-a i „Tehnologije“ u kojoj smo mogli vidjeti veliki preokret kolega sa FTOS-a, koji su na poluvremenu gubili rezultatom 3:1, ali u nastavku preokreću rezultat u svoju korist, koji je na kraju glasio 6:4. U ovoj utakmici vidjeli smo borbenu ekipu, ekipu „Tehnologa“ koja nije uspjela izdržati pritisak  ekipe FTOS-a. U samoj završnici ekipa Tehnološkog fakulteta je igrala dekoncentrisano, što su dečki sa FTOS-a znalački iskoristili, te stvorili sebi rezultat za revanš susret. Golman Dedić je napravio "kardinalnu grešku", koja je možda i riješila pitanje prolaza za polufinale, ali ipak nam ostaje odigravanje revanša, koji će nam pokazati ko sigurno prolazi u polufinale. Ekipe su odigrale sjajnu utakmicu za gledaoce, te uz deset postignutih golova smo vidjeli dosta dobrih poteza, koji su bili nagrađeni od strane kolegica i kolega na tribinama dvorane UNTZ-a. Strateg Murić Fadilovski :) je žestoko kritikovao svoje igrače zbog podcjenjivanja ekipe „Tehnologa“ i mogućnosti gubitka polufinala, dok s druge strane selektorka Krivić vjeruje u svoje kolege, te spremna očekuje revanš uz promjenu taktike, kako nam je saopštila nakon odigravanja ove utakmice.

FONDACIJA PROLJEĆE   -   FET          (7:8)

Drugu četvrtfinalnu utakmicu su odigrale ekipe Fondacije proljeće i FET-a, a sigurno možemo reći najbolju za gledatelje, koji su uživali u 15 postignutih golova, a koji je bio svaki na svoj način specifičan i poseban. Ekipa fondacije proljeće je loše krenula u utakmicu, te je već na poluvremenu gubila rezultatom 6:2. Ipak u drugom poluvremenu istrčala je ona ekipa koja nas je u grupnoj fazi naučila na dobre igre i još bolje rezultate, te su bili neprepoznatljivi u odnosu na prvo poluvrijeme i zaigrali skroz otvoreno i ofanzivno, te u jednom momentu poravnali rezultat  na 7:7. Trenutak nepažnje u finišu, koštao ih je primljenog gola, te je konačan rezultat glasio 8:7 za ekipu FET-a. Ekipa FET-a je i ovaj put pokazala svoja dva lica ali i ostavila nam priliku da uživamo u revanšu ove dvije ekipe, u koje ne sumnjamo da će biti još bolji i  dinamičniji. Direktor Fondacije proljeće zbog dobijanja crvenog kartona danas je na utakmicu došao prerušen, i istu odgledao s tribina, ali oko kolegice Lamkice uočilo je "crnu kapicu uz crni kaput i oči koje se ne zaboravljaju" J, ali dodatni njegovi savjeti na poluvremenu „preko papirića“ (kao Murinho) donijeli su sasvim novu energiju za njegovu ekipu, a za kolegu selektora Mekića s druge strane dodatne probleme, sa kojima će vjerujemo i ovaj put, naš zlatni student, izaći na kraj. Objema ekipama želimo da ponove sjajnu igru iz prve utakmice, jer je u ovoj publika zaista uživala.

PMF  -  STUDENTSKI DOMOVI UNTZ (US „STUDENJAK“)        (3:5)

Treću utakmicu četvrtfinala odigrali su ekipe Studentskih domova UNTZ i PMF-a. Da budemo iskreni, utakmica od koje smo očekivali više, od kolektiva i jedne i druge ekipe, dok utakmica u kojoj je briljirao kolega Amir Zulić s PMF-a, te sa dva „lucidna“ gola „bacio publiku u trans“.  U ekipi PMF-a primijetio se izostanak kolege Mehića, za kojeg smo sigurni da je igrao, da bi odnos snaga na terenu bio sasvim drugačiji. Ekipi studentskih domova UNTZ-a nije puno pomoglo ni to što je kolega Ikanović „pobjegao s posla“ (ne smijemo otkriti tačnu lokaciju iz BCC-a Tuzla) J, kao ni povratak iz dijaspore kolege Mrkele ;).  Ipak, u revanšu, za 7 dana očekujemo da nam ove dvije ekipe pokažu svoja bolja izdanja, te opravdaju očekivanja njihovih navijača na tribinama. Izostanak selektora Boška (zbog neizmirenih dugovanja prema... J još uvijek je potraga za  njim,a prema informacijama boravio je na Vlašiću, na Šankanju, te mu se nakon toga gubi svaki trag) donio je nemir u ekipu St. domova UNTZ-a te u pojedinim situacijama njegovi igrači su bili na rubu, da rezultat ode u korist druge ekipe, jer selektor PMF-a kolega Moranjkić, kako saznajemo, nudio je šuškavi sadržaj za zapisničkim stolom, da bi pomogao kolegi Zuliću koji očigledno u ovoj utakmici nije mogao sam.

MAŠINSKI FAKULTET    -     RGGF (1:3)

Četvrtu utakmicu četvrtfinala UNTZ FUTSAL LEAGUE odigrale su ekipe Mašinskog fakulteta i RGGF-a. Kako smo najavili (iako mnogi nisu pročitali zbog tehničkih razloga, „pada stranice“, kojim se ovom prilikom izvinjavamo) utakmicu kao derbi kola, ista nije opravdala očekivanja, kao i prethodna, ali je bila ipak na zavidnom nivou. Utakmica puna taktičkog nadmudrivanja, žestokih startova, prigovora sudiji, te sjajnih odbrana golmana obje ekipe. Kolege s RGGF-a su uspjele već na poluvremenu da stvore prednosti od dva gola razlike, ali početkom drugog poluvremena kolege „Mašinci“ su uspjeli postići pogodak te vratiti neizvjesnost u sami tok utakmice, ali pokušaj igranja stila igre „sa igračem više“ ovaj put im nije pomogao, čak štaviše odmogao im je, jer su primili i treći pogodak u zadnjim minutama utakmice. Kolege s RGGF-a u revanš „putuju“ sa dva gola prednosti, ali poznavajući ekipu „Mašinaca“, ništa nije gotovo „dok sudija ne odsvira kraj“. Očekuje nas sigurno puno uzbudljivija naredna utakmica, uz više golova, te snažniju podrška s tribina i jednih i drugih navijača. Strateg Sakić najavljuje finale (očito mu semafor „udario u glavu“  ili kolegice za zapisničkim stolom J), dok kolega Mešanović ima 7 dana da poboljša taktiku i pusti dečke da igraju svoju igru, jer mu očito ne pomažu ni dodatni seminari na koje je išao ovih dana.

Revanš susreti će se odigrati u utorak 27.12.2016.godine kako slijedi:

16:30h RGGF  -  MAŠINSKI FAKULTET

17:00h ST. DOMOVI UNTZ – PMF

17:30h FET  -  FONDACIJA PROLJEĆE

18:00h TEHNOLOŠKI FAKULTET  -  FTOS

NAPOMENA:  U slučaju neriješenog ukupnog rezultata pristupa se izvođenju penala, koji će odlučiti plasman u polufinale UNTZ FUTSAL LEAGUE.

** Pojedine rečenice ovog članka su satiričnog sadržaja.

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti REZULTATI PRVIH UTAKMICA 1/4 FINALA UNTZ FUTSAL LEAGUE, REVANŠI ZA 7 DANA