Nedjelja, 19.11.2017

1/4 FINALE UNTZ FUTSAL LEAGUE

Image result for futsal

U utorak, 20. 12. 2016. god. odigrat će se prve utakmice 1/4 finala UNTZ FUTSAL LEAGUE kako slijedi:

16:30h FTOS  -    TEHNOLOŠKI FAKULTET (A1 - B4)

Ekipa FTOS-a u ovaj dvoboj ulazi kao prvoplasirana ekipa grupe A, sa 16 osvojenih bodova i 53 postignuta gola, bez ijednog poraza- Dečki s FTOS-a ove godine ozbiljno konkurišu za naslov prvaka UNTZ FUTSAL LEAGUE, predvođeni golgeterom Adrovićem i "mozgom" ekipe Alihodžićem. Ekipa "Tehnologije" je u posljednjem kolu grupne faze osigurala 4. poziciju koja ih je odvela u 1/4 finale, nakon pobjede protiv ekipe RGGF-a, koja im je sigurno dala krila za dalji nastavak takmičenja.

17:00h FONDACIJA PROLJEĆE - FET (A2 - B3)

Da su kritike koje je dobio Direktor Fondacije proljeće urodile plodom pokazuje plasman ove ekipe, nakon grupne faze, odnosno zauzimanje 2. mjesta grupe A, te također bitno je napomenuti da nisu doživjeli nijedan poraz, iako su u pojedinim utakmicama gubili i dva i više razlike, što nagovještava tvrd orah za sve ekipe koje im se nađu na putu. Ekipa FET-a, želi ponoviti prošlogodišnje finale, odnosno kao "autsajder" vreba za prvu poziciju, te uz mnogobrojnu publiku koja ih prati, kao i taktiku stratega Mekića, očekivanja su realna, a mi s druge strane očekujemo dobru utakmicu uz puno golova, jer obje ekipe su nas na to navikle. Neka pobijedi bolji

17:30h PMF - STUDENTSKI DOMOVI UNTZ (A4 - B1)

Ekipa Studentskih domova UNTZ nakon osvojenog prvog mjesta grupe B, za protivnika je dobila četvrtoplasiranu ekipu grupe A, ekipu koja sigurno ne spada na tu poziciju, ali desetkovani povredama, kao i nedolaskom pojedinih igrača, su bili primorani "vaditi se" u zadnjem kolu grupne faze protiv ekipe Medicinskog fakulteta, uvijek neugodnu i neočekivanu ekipu PMF-a. Ova utakmica sigurno donosi otvorenu igru, uz mnoštvo golova, i sigurni smo neki lucidan potez kolege Zulića s PMF-a, kao i golmanske bravure kolege Monjarčića iz ekipe Studentski domovi UNTZ.

18:00h MAŠINSKI FAKULTET - RGGF (A3 - B2)

Ova utakmica sigurno predstavlja derbi 1/4 finala UNTZ FUTSAL LEAGUE, gdje se sastaju ekipe koje bi rado izbjegle jedna drugu, ali sudbina je donijela njihov dvoboj već u samom četvrtfinalu, te nas nakon odigravanja četvrtfinalnih utakmica jedna od njih sigurno napušta iz daljeg toka takmičenja. Očekujemo grubu utakmicu, čak i poneki crveni karton, dosta nervoze, a nadamo se golovima i dobrim potezima. Ono što nezvanično saznajemo da se sprema armija navijača ekipe RGGF-a koji će svojim navijanjem pokušati pomoći svojim kolegama sa RGGF-a da obezbijede što bolji rezultat za revanš susret.

1/4 UNTZ FUTSAL LEAGUE:    A1- B4,     A2 - B3,       A3 - B2,     A4 - B1

1/2 UNTZ FUTSAL LEAGUE:   (A1 - B4 / A3 - B2)     ,    (A4 - B1 / A2 - B3) 

NAPOMENA: Prve četvrtfinalne utakmice će se odigrati u utorak, 20.12.2016.god., dok će se revaš susreti odigrati u utorak, 27.12.2016.god.

 

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti 1/4 FINALE UNTZ FUTSAL LEAGUE