Nedjelja, 19.11.2017

NAJAVA 5. KOLA UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE

Image result for volleyball

Ove godine, pored UNTZ FUTSAL LEAGUE, UNTZ BASKETBALL LEAGUE  i UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE se igra u organizaciji Unije studenata Univerziteta u Tuzli, uz podršku Centra za sport i Univerzitetskog sportskog društva. UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE  se igra svaki utorak, od 13:45h u Univerzitetskoj dvorani Univerziteta u Tuzli.

FARMACIJA LAKO DO NOVIH BODOVA

„Farmaceuti“ su rutinski, protiv ekipe Fakulteta elektrotehnike, došli do novih bodova što je bilo dovoljno, da zahvaljujući boljoj set razlici izbiju sa trećeg na prvo mjesto na tabeli. “Elektrotehničari“ su prvi set izgubili sa 15:9, dok su drugi izgubili rezultatom 15:6. Ekipa Fakulteta elektrotehnike nije imala nikakvih pomjeranja na tabeli, ostala je na sedmom mjestu.

EKONOMIJA NAPRAVILA PREOKRET

„Rudari“ su tijesno dobili prvi set rezultatom 18:16. Da meč nije završen pokazala je ekipa Ekonomskog fakulteta tako što je u dugom setu napravila preokret dobivši ga 15:8 što im je omogućilo da se vrate u igru. Treći finalni set bio je u korist ekipe „Ekonomije“ koji su uspjeli smirenošću i boljim servisom do pobjede 3:1 u setovima. Ekonomija trenutno ima lošiju set razliku u odnosu na „Rudare“ a dijele isti broj bodova (6).

NOVI PORAZ EKIPE PRAVNOG FAKULTETA

Da je naslov opravdan, govore činjenice da ekipa Pravnog fakulteta u dosadašnjem dijelu takmičenja nema niti jednu pobjedu. Na dnu su tabele i pitanje je da li mogu učiniti bilo šta kako bi popravili narušeni imidž. Ovaj put bili su savladani od ekipe Mašinskog fakulteta rezultatom 2:0. Mašinci u sljedećem kolu neće imati nimalo laganog protivnika, naprotiv, „koplja“ će ukrstiti sa ekipom FTOS.

ERF : FTOS

Nijedna ekipa se nije pojavila na terenu. Obje ekipe su ostale bez bodova, što je odlučeno za zelenim stolom.

NAPOMENA: SVE EKIPE SU DUŽNE POJAVITI SE U TERMINU ODIGRAVANJA SVOJIH SUSRETA, TE UKOLIKO SE JEDNA OD EKIPA NE POJAVI, REGISTROVAT ĆE SE POBJEDA U KORIST EKIPE KOJA SE POJAVILA, OSIM U SLUČAJU DA ORGANIZATOR SLUŽBENO NE OBAVIJESTI NEKU OD EKIPA.

Peto kolo UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE se igra u utorak, 06.12.2016.god. sa početkom u 13:45h a sastaju se:

  1. 13:45, RGGF : FARMACIJA
  2. 14:30, ERF : EKONOMIJA
  3. 15:15, FET : PRAVO
  4. 16:00, MAŠINSTVO : FTOS

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti NAJAVA 5. KOLA UNTZ VOLLEYBALL LEAGUE