Nedjelja, 19.11.2017

NAJAVA 6. KOLA UNTZ BASKETBALL LEAGUE

Image result for basketball wallpapers

Kolo po kolo, završi se i peto kolo UNTZ BASKETBALL LEAGUE, koje se igralo u ponedjeljak 28.11.2016.god. u Univerzitetskoj dvorani Univerziteta u Tuzli, gdje smo gledali odličnu košarku. I nakon ovog kola vidjeli smo da je uvođenje UNTZ BASKETBALL LEAGUE pun pogodak, koja se od ove godine igra u organizaciji Unije studenata Univerziteta u Tuzli, uz podršku Centra za sport i Univerzitetskog sportskog društva

ELEKTROTEHNIKA BOLJA OD STUDENJAKA

Ekipa „Studenjaka“u petom kolu sastala se sa izuzetno jakom ekipom „Elektrotehničara“ sa kojima definitivno nema šale, niti prepuštaju slučaju bilo koju utakmicu. Da svakog protivnika shvataju maksimalno ozbiljno pokazala je i ova utakmica. Već u prvom poluvremenu su pokazali ko je „gazda na terenu“ i otišli na odmor rezultatom 18:6. „Studenjak“ je pokušavao rezultatski se približiti ali bezuspješno, u drugom poluvremenu uspjeli su postići svega četiri poena. Konačan rezultat 35:10 u korist „Elektrotehničara“.

DERBI KOLA: MAŠINSTVO - RGGF

Dugo vremena publika nije imala priliku gledati neizvjesniju utakmicu. Utakmicu je pored neizvjesnosti krasila požrtvovanost i kvalitet. Igrači na obje strane su dali svoj maksimum ali ekipa RGGF -a ovaj put je imala manje "sportske sreće". Pobjeda „Mašincima“ je donijela jednak broj bodova sa prvoplasiranim „Elektrotehničarima“ dok su “Rudari“ pali na treće mjesto. „Rudare“ u sljedećem kolu očekuju nezgodna ekipa Fakulteta elektrotehnike što će biti i derbi šestog kola. Konačan rezultat 31 : 27 u korist ekipe Mašinskog fakulteta.

TEHNOLOGIJA TIJESNO SAVLADALA EKONOMIJU

Ekipa Tehnološkog fakulteta pobjedivši ekipu Ekonomije ubilježili su prva dva boda u dosadašnjem dijelu takmičenja. Dobra koš razlika popela ih je sa devetog na peto mjesto uz  utakmicu manje. Lošija koš razlika u odnosu na ekipe Medicinskog i Pravnog fakulteta igrači Ekonomije za sada morat će se zadovoljiti sa osmim mjestom. Definitivno u šestom kolu Ekonomija će imati veoma težak zadatak protiv ekipe Mašinskog fakulteta.

MEDICINA  0 : 20 ERF

Ekipa ERF –a ubilježila je dva boda za zelenim stolom iz razloga što ekipa Medicinskog fakulteta nije bila u mogućnosti da prisustvuje ovom kolu, odnosno nekolicina igrača pomenute ekipe.

ŠESTO KOLO JE NA RASPOREDU U PONEDJELJAK, 05.12.2016.god. sa početkom u 16:00h, na dobro poznatom mjestu - UNIVERZITETSKA DVORANA UNIVERZITETA U TUZLI

  1. 16,00, FET : RGGF
  2. 16:45, MAŠINSTVO : EKONOMIJA
  3. 17:30, MEDICINA : PRAVO
  4. 18:15, ERF : TEHNOLOGIJA

Slobodna ekipa: US „Studenjak“

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti NAJAVA 6. KOLA UNTZ BASKETBALL LEAGUE