Nedjelja, 19.11.2017

Promocija Časopisa studenata Medicinskog fakulteta "Pulsus"

Od posljednjeg broja Časopisa studenata Medicinskog fakulteta „Pulsus“ do danas je prošlo preko 20 godina. Zadnji broj je izašao davne 1992 godine. U međuvremenu se desilo mnogo toga: stasale su brojne generacije ljekara koji su se obavezali na Hipokratovu zakletvu, pojavili su se novi mediji, ali se želja za pisanom riječju održala i upravo takva prezentovana je u novom broju ovog časopisa. 

img 0272 

„Mnogo truda i odricanja je iza ovog velikog projekta, ali mi nismo odustajali. Željeli smo pružiti priliku kolegicama i kolegama da se okušaju u pisanju članaka, kako stručnih tako i naučnih, te vratiti našem Medicinskom fakultetu ono što zaslužuje, a to je upravo ovaj časopis. Željeli smo pokazati da se radom i trudom dolazi do uspjeha“, kazao je Emir Bećirović, student medicine i predsjednik Udruženja studenata Medicinskog fakulteta „Medicus“ ujedno i pokretač i glavni urednik časopisa „Pulsusa“. 

img 0145

Pokrenuti uspavane spisateljske snage, ponuditi čitaocima aktuelne teme i balansirati sa vječitim nedostatkom finansijske podrše nije bila laka zadaća, priznale su potencijalne novinarske kolege u bijelim mantilima.

Osim atraktivnih tema za studenstku populaciju, sa posebnim akcentom na brucoše, svaki naredni broj časopisa sadržavaće temu broja, te rubrike „Gost-i broja“ i „Odjel broja“ uz mnoge zanimljive članke iz svijeta medicine, ali i neizostavni Kutak „Smijehom do zdravlja“.

„Cilj nam je poticati studente na dodatne aktivnosti uz primarne obaveze na fakultetu, a jedna od njih može biti i učešće u nastanku našeg časopisa koji besplatno poklanjamo svim studentima“, kazala je Denisa Kulanić, jedna od urednica časopisa. 

 img 0146

O svestranosti studenata tuzlanskog Medicinskog fakulteta i važnosti ponovnog pokretanja časopisa na promociji je govorio dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Farid Ljuca zaželjevši uredništvu i svim ljubiteljima pisane riječi još dosta brojeva „Pulsusa“. 

img 0131

Prisutnima se obratila i direktorica generalnog sponzora projekta (Cryo save - Family plus), Sanja Todorović Vujičić, koja je poželjela mnogo uspjeha u daljnjem radu i djelovanju, te izrazila zahvalnost i zadovoljstvo što su baš oni bili sponzori prvog broja nakon toliko godina i bili u prilici pomoći studentima, budući ljekarima.

img 0179

Zahvaljujemo svima koji su odvojili dio svoga dragocijenog vremena i svojim prisustvom uveličali ovaj veliki događaj za sve studente našeg fakulteta.

img 0300

Galeriju slika sa promocije možete pogledati OVDJE.

(US"Medicus"/Tuzlarije.net

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti Promocija Časopisa studenata Medicinskog fakulteta "Pulsus"