Nedjelja, 19.11.2017

(R)EVOLUCIJA +

Unija studenata Univerziteta u Tuzli, kao i naše Udruženje studenata "MEDICUS" izražava svoju duboku zabrinutost povodom odbijanja Bosne i Hercegovine da pristupi programu ERASMUS+ koji daje mladima iz BiH priliku da putuju i educiraju se šriom Evrope, te povodom toga poziva sve studentice i studente Univerziteta u Tuzli da se priključe organizovanom okupljanju mladih u subotu (21.12.2013.) u 10.00 sati ispred Rektorata (Filozofski fakultet), nakon čega slijedi protestna šetnja od Rektorata sa početkom u 10.30 sati ka Trgu Slobode.

Centralni događaj je na Trgu Slobode u 11.00 sati.

revolucija-erasmus

Studentima Bosne i Hercegovine je upravno onemogućeno učešće u programima razmjename u zemljama Evropske Unije, za narednih 7 godina!

Studenti Bosne i Hercegovine su osuđeni na to da do 2020. godine ne mogu volontirati kroz najpoznatiji evropski volonterski servis EVS!

Hiljade studenata Bosne i Hercegovine će ostati bez prava na apliciranje za stipendije iz programa ERASMUS+ kojem Bosna i Hercegovina nije pristupila zbog unutrašnjih političkih nesuglasica!

Hiljadama studenata je ovo bila jedina šansa za sticanjem iskustva u Evropi! Studenti će sada ostati prepušteni na milost i nemilost biroima za zapošljavanje, te nekvalitetnom i neuređenom BH sistemu obrazovanja!

Podijelite ovu vijest sa svojim kolegicama i kolegama, te se pridružite i FB događaju na kojem možete pronaći više informacija - OVDJE.

Također OVDJE možete potpisati i online peticiju.

Kontakt

  • Adresa: Univerzitetska 8
    75000 Tuzla
    Bosna i Hercegovina
  • Tel: +387 61 452 478
Vi ste ovdje: Home Aktivnosti (R)EVOLUCIJA +